Ingredienser
Pizzabotten
- 1 1/2 dl ljumt vatten
- 25 g färsk jäst
- 1/2 tsk salt
- en nypa socker
- 3 1/2 dl (durum)mjöl
- 2 msk god olivolja
Örtpesto
- 1 dl hackad bladpersilja
- 1 dl hackad basilika
- 1/2 tsk krossad vitlök
- 1–2 msk pressad citronsaft
- 1/2 dl god olivolja
- 2 1/2 msk pinjefrön
Dessutom
- 10–15 mogna körsbärstomater
- 250 g mozzarella
- en rejäl näve ruccola
- krossad svartpeppar efter smak
Gör så här
Gör pizzabottnen.
- Smula jästen i det ljumna vattnet och blanda tills jästen har löst upp sig. Tillsätt salt, socker och mjöl.
- Knåda till en jämn deg, tills den börjar lossna från skålens kanter. Tillsätt mjöl vid behov.
- Täck över skålen och låt degen jäsa i rumstemperatur i minst en halvtimme.
- Rör under tiden samman örtpeston genom att mosa alla ingredienser med en mixer/hushållsassist.
- När degen är färdigjäst, blanda i olja.
- Kavla eller tryck ut degen till en tunn pizzabotten och pensla olivolja på båda sidorna.
- Värm grillen till mycket het och lyft pizzabottnen på grillens stekplatta.
- Lägg körsbärstomaterna på grillen bredvid pizzabottnen.
- Stäng locket och grilla några minuter eller tills den undre sidan är färdig.
- Vänd pizzabottnen, grilla en stund och bred på örtpesto och körsbärstomater.
- Lyft pizzan från grillen med en bred stekspade och tillsätt de grillade körsbärstomaterna och skivad mozzarella, hackad basilika och ruccola på den heta bottnen.
- Smaksätt med svartpeppar och servera.
Servera och njut