Ingredienser
Sallad
- 4 små squash
- lite god olivolja
- 1 liten rödlök
- 2 msk citronsaft
- en nypa salt och socker
- 1 burk (400 g) kikärter
- 1 tsk spiskummin
- 1 medelstor tomat
- hackad färsk koriander
- 100 g fetaost
Dressing
- 1/2 dl skalade pistaschnötter
- 2 1/2 msk god olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk vatten
- 1 liten vitlöksklyfta
- 4–5 drag med svartpepparkvarnen
- 1/4 tsk socker
Gör så här
Tillagningstid: cirka 30 minuter
- Skär squashen till tunna skivor på längden med en osthyvel.
- Skala och hacka rödlöken och lägg i en skål tillsammans med citronsaften. Smaksätt med en nypa socker. Ställ åt sidan.
- Pensla squashskivorna lätt med olja och stek dem vackert bruna på båda sidorna. Smaksätt med en nypa salt och fördela ut på tallrikar.
- Låt kikärterna rinna av och skölj dem. Rosta snabbt i en het panna tillsammans med spiskummin och lite olja.
- Halvera tomaten och ta bort fröna med till exempel en tesked. Hacka tomatens fruktkött.
- Blanda kikärterna, den fint hackade tomaten och rödlöks- citronsaftsblandningen. Smaksätt med salt och krossad svartpeppar.
Gör fyllningen
- Krossa pistaschnötterna smått och blanda alla ingredienser till dressingen, smaka av och tillsätt kryddor eller vinäger vid behov.
- Smaksätt squashskivorna med dressingen och tillsätt kikärts-tomat-rödlöksblandningen, hackad koriander och smulad fetaost.