Ingredienser
- 1 l vatten
- 2 kycklingbuljongtärningar
- 1 medelstor squash
- 8–10 fasta nypotatisar eller sommarpotatis
- 2–4 blad mangold
- 1–2 sommarlökar
- en rejäl näve sockerärter
- 1/2 romanescu alt. blomkål
- 2 msk smör
- 125 g mjukost
- salt efter smak
Gör så här
Tillagningstid: 20 minuter
- Häll vattnet i en kastrull och tillsätt kycklingbuljongtärningarna. Koka upp.
- Tvätta squashen och potatisen och skär dem i lämpliga bitar, lägg i kastrullen.
- Hacka löken och tillsätt den i kastrullen.
- Ta bort de hårda bladnerverna från de tvättade mangoldbladen och skär i mindre bitar.
- Skär sockerärterna på längden.
- Koka 7–10 minuter eller tills potatisen nästan är mjuk. Tillsätt mangold och sockerärter. Låt koka upp.
- Tillsätt mjukosten och rör om.
- Smaka av och smaksätt vid behov med salt.