Hoppa över innehåll

Råraka med palsternacka

Rårakor är klassisk husmanskost som ofta serveras med lingonsylt. Här i ny tappning med smak av palsternacka, en perfekt rätt för att få använda säsongens egenodlade råvaror.

Ingredienser

  • 450 gram mjölig potatis
  • 350 g palsternacka
  • 1 liten gul lök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 5 msk rapsolja

Till servering

  • olika slags bönor
  • 4 ägg
  • plommon- eller körsbärstomater
  • 16 skivor bacon

 

Recept till en råraka med palsternacka

Gör så här

Tillagningstid: cirka 30 minuter

  1. Skala och riv potatisarna och palsternackorna medelgrovt. Lägg det rivna rotfrukterna i en sil och pressa bort så mycket vätska som möjligt.
  2. Lägg de avrunna rivna rotfrukterna i en skål och tillsätt ägg, finhackad lök, salt och peppar.
  3. Fördela smeten i 12 tunna biffar. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna i smör och rapsolja på medelvärme 4–5 minuter på båda sidorna eller tills de är färdiga.
  4. Under tiden du steker, koka bönor i saltat vatten och tillsätt en klick smör.
  5. Stek ägg, tomater, bacon och komponera ihop portionerna.

Servera och njut

Sök