Ingredienser
- 450 gram mjölig potatis
- 350 g palsternacka
- 1 liten gul lök
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 1 ägg
- 5 msk rapsolja
Till servering
- olika slags bönor
- 4 ägg
- plommon- eller körsbärstomater
- 16 skivor bacon
Gör så här
Tillagningstid: cirka 30 minuter
- Skala och riv potatisarna och palsternackorna medelgrovt. Lägg det rivna rotfrukterna i en sil och pressa bort så mycket vätska som möjligt.
- Lägg de avrunna rivna rotfrukterna i en skål och tillsätt ägg, finhackad lök, salt och peppar.
- Fördela smeten i 12 tunna biffar. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna i smör och rapsolja på medelvärme 4–5 minuter på båda sidorna eller tills de är färdiga.
- Under tiden du steker, koka bönor i saltat vatten och tillsätt en klick smör.
- Stek ägg, tomater, bacon och komponera ihop portionerna.