Ingredienser
Tårtbotten
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 2 1/2 dl mjöl eller naturligt glutenfri mjölblandning
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 dl smält smör
Rabarber-kvargskum
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl mjuk kvarg
- 2 msk florsocker
- cirka 1 dl färdig rabarbersylt
Dessutom
- 1 1/2 l jordgubbar
- 1/2 dl citronsaft
- Ströbröd eller glutenfritt mjöl t.ex mandelmjöl till formen
Gör så här
Baka först tårtbottnen.
- Vispa ägg och socker till skum.
- Blanda bakpulvret i mjölblandningen och tillsätt försiktigt genom en sil i ägg-sockerskummet, varva med det smälta smöret.
- Häll blandningen i en form med cirka 22 cm diameter som har bröats med ströbröd eller glutenfritt mjöl t.ex mandelmjöl och grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 40–50 minuter eller tills den är färdig.
- Låt tårtbottnen svalna innan du tar den från formen. Dela bottnen i två delar och fukta med citronsaft
Gör fyllningen.
- Rör rabarbersylten smidig i en skål och tillsätt kvarg och florsocker.
- Vispa grädden i en annan skål och rör ner den i rabarber-kvargblandningen.
- Rensa och skölj jordgubbarna och klyv dem.
- Bred 1/3 av jordgubbsskivorna på den nedre bottnen och lägg cirka 1/2 av rabarbergrädden ovanpå. Lyft på den andra delen av tårtbottnen och dekorera slutligen tårtan med resten av rabarbergrädden och halverade jordgubbar. Servera.
Servera och njut