Ingredienser
- Rabarberstjälkar (1,5 liter)
- Vatten (1 liter)
- Socker (7,5 dl)
- Citroner (5 st)
Gör så här
- Fyll en rostfri kastrull med rengjorda och skurna rabarberbitar.
- Koka upp vatten i en annan kastrull, 2/3 så mycket som mängden rabarberbitar.
- Blanda i 0,75 dl socker per dl vatten i det kokande vattnet.
- Häll försiktigt det heta sockervattnet över rabarberbitarna.
- Låt svalna.
- Ta en citron per två dl vatten. Tvätta och skala tunt av det gula skalet. Avlägsna den vita delen och skiva sen citronen.
- Blanda det gula skalet och citronskivorna med rabarbern och ställ in i kylen, ett par dagar.
- Sila saften och häll upp i rena flaskor.
- Späd efter tycke och smak. Saften håller sig ett par veckor i kylen.
Servera och njut