Ingredienser
- 1/2 dl rostade sesamfrön
- 1 msk socker
- salt efter smak
- 1 1/2 dl majonnäs
- (1–2 tsk sesamolja)
- 1 tsk chilisås
Dessutom
- 1 stort knippe rädisor
- några nävar babyspenat
- eventuella andra grönsaker du vill tillsätta
Gör så här
- Rosta sesamfröna i en het och torr stekpanna. Spara 1–2 msk för dekoration och sätt resten i en skål och mixa med mixer eller hushållsassistens till fint kross.
- Blanda alla ingredienser i majonnäsen.
- Halvera rädisorna och tillsätt lite olja. Smaksätt med salt. Rosta de halverade rädisorna cirka 10 minuter i 200 grader på ugnens mittgaller, ta dem ur ugnen och låt svalna.
- Fördela de svalnade rädisorna i blandningen av babyspenat och häll över en del av sesammajonnäsen. Dekorera med sesamfrön. Servera resten av såsen med salladen.
Servera och njut