Ingredienser
- 1 liten vitkål
- ca 4 msk salt (för att göra kålen saftig)
Dessutom:
- 1 röd chili
- 6 vårlöksstjälkar
- 2 msk sesamfrön
- 4 msk risvinäger
- 3 msk fisksås
- 1 1/2 tsk krossad vitlök
- 1 1/2 tsk riven ingefära
Gör så här
Tillagningstid: cirka 15 minuter + 2 timmar för att saltas
- Putsa kålen och skär bort den hårda stocken. Skär kålen i tunna strimlor, lägg i en skål och strö över salt.
- Ställ åt sidan några timmar.
- Halvera under tiden chilin. Ta bort fröna och hacka fruktköttet fint.
- Hacka vårlöksstjälkarna och rosta sesamfröna i en het och torr stekpanna tills de får en vacker färg.
- Skölj bort saltet från vitkålsstrimlorna under rinnande vatten och klappa dem så torra som möjligt inuti en kökshandduk.
- Blanda de avtorkade kålstrimlorna, chili- och vårlökshacket, de rostade sesamfröna och resten av ingredienserna i en skål.