Hoppa över innehåll

Tomatchutney – Karins trädgård

Karin Björklund-Rissanen, bildkonstnär från Ikioma, är en passionerad tomatentusiast. Hennes smakrika tomatchutney kan göras med både mogna röda tomater eller omogna gröna tomater.

Karins tomatchutney

Ingredienser:

  • 500 g röda eller gröna tomater
  • 1 gul lök
  • 1 röd eller grön paprika
  • 2 äpplen
  • 1 dl russin
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vinäger
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk mald ingefära
  • 0,5 – 1 kryddmått mald chili

Tillagning:

  1. Hacka tomaterna.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Ta bort fröna från paprikan och skär i små tärningar. Skala äpplena och skär i skivor.
  4. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka på låg värme i ca 45 minuter eller tills ingredienserna är väl mosade.
  5. Fördela i uppvärmda glasburkar och stäng locken omedelbart. Förvara i kylen i ett par månader så att smakerna kan sätta sig och avnjutas över vintern.

Läs mer om Karins tomathobby här.

 

Sök